Alvin Na

Daphne Franssen

Amjoy Cup ziet Oceanische en Nederlandse talenten titels opeisen

Eindhoven, 1 juli 2024 – Tijdens de laatste week van juni lieten jonge tennissers tot 14 jaar oud van over de hele wereld hun kunsten zien in Eindhoven. Dat de Amjoy Cup een internationaal toernooi is werd nog maar eens onderstreept.

Bij de jongens onder-14 was het namelijk team Nieuw-Zeeland dat indruk wist te maken. Alvin Na maakte de lange oversteek naar Nederland en deed dat niet voor niets. Hij won vanuit het kwalificatietoernooi al zijn 7 wedstrijden in het enkelspel en greep met landgenoot Noa Milburn ook nog de titel in het dubbelspel. Na oogde erg volwassen op de baan en bleef kalm en beleefd tot het einde van het toernooi.

Voor Pippa Fennis zijn de druiven wat zuurder. Vorig jaar verloor ze de Amjoy Cup finale in zowel het enkel- als dubbelspel in de onder-12. Dit jaar greep ze weer net mis door in de enkelfinale van een categorie hoger, de onder-14, in twee hoogstaande sets te verliezen van de Slowaakse Ela Skalicka. In het dubbelspel wonnen de Belgische Noor Ceulemans en Ella van Gestel.

Bij de jongste categorie van de Amjoy Cup (onder-12) was het oranje boven met twee Nederlandse sterren die alle hoofdprijzen wonnen. Daphne Franssen versloeg haar dubbelpartner Rita Chi in een wedstrijd van Amjoy-talenten, terwijl ze een paar uur later samen de dubbeltitel wonnen. Bij de jongens won nummer 1 van Nederland Valentijn Roodenburg van Christopher Manton uit Australië. Een paar uur later won Roodenburg met Rafael Fennis (broertje van Pippa) het dubbelspel.

Toernooidirectrice Bianca Schaeffer was erg blij met hoe de week verlopen is: “Het was de eerste keer dat het Tennis Europe-toernooi bij Genneper Parken werd georganiseerd en wat was het weer een feestje! We hadden fantastische weer en enorm genoten van het tennis wat we hebben kunnen zien. Het leukste aan het organiseren van zo’n toernooi is dat spelers en coaches uit allerlei landen, of het nou Nieuw-Zeeland of Duitsland is, vertrouwen tonen in ons en de Amjoy Cup spelen.”